Nödutgångar och biblar IV

I den avslutande delen av Camillas hotellskola gör vi en samstämmig fnysning åt allt onödigt extra som logietablissemangen känner för att fylla sina gästrum med. Nå, allt är väl inte helt onödigt och kanske nånting  av nedanstående  grunkor förgyller din tid på hotellrummet en aning. 

Badrockar.
Badrockar hör hemma endast på spa-anrättningar. Vem har väl tid att irra omkring i badrockar under en normal hotellvistelse?

Fåtöljer.
När sitter du i en fåtölj på hotellrummet? Nä, precis. Om du har dödtid på hotellrummet tillbringar du den naturligtvis bekvämt i sängen. Fåtöljen används endast som avställningsyta. En dylik behövs ju i och för sig också. 

Fast ibland är fåtöljerna mera som dekoration.
En härligt läderlappsfåtölj i rött läder! Inte bekväm att sitta i men en fröjd för ögat.

Varken bekväm eller vacker.
OK att lägga handväskan på...

Vattenkokare.
Vem kokar kaffe eller te på hotellrummet? Är man törstig är väl minibaren ett bättre alternativ...

Minibaren, ja.
På alla hotellrum med självaktning finns en minibar. Den använder jag sällan, (men det har hänt).
Detta kylskåp bjöd endast på läsk och vatten. Det är också OK.

Danskarna däremot förstås sig på minibarer. Aldrig förr har jag sett en minibar som erbjuder normalstora vinflaskor till gästerna. Förutom då på hotell Phoenix i Köpenhamn. 

Det här ser man inte alltför ofta. Men då jag glatt öppnade kylskåpet för att kolla in vad Seedamm Plaza bjuder på hittade jag förstås bara vatten och läsk. 

Annan rekvisita.
Ett paraply kan väl vara bra att ha. Ifall du har glömt ditt eget. 
Papper och penna på bordet. (Pennan skriver dåligt.) En bibel i nattduksbordslådan. Oläst. Duschmössa. Påse för tvätt. Strykbräde och strykjärn (!?!). Extra täcke. Shoeshine. Obskyr liten och hård karamell på huvudkudden. Oätlig.
= Prylar du aldrig behöver på hotellrummet.

Korkskruv. (För vinflaskan du köpte i matbutiken på hörnet för att inte behöva använda minibarens betydligt dyrare utbud.) Skoslev. (Gärna den långa modellen.) Sax. Telefonladdare. Tandkräm. Fungerande luftkonditionering.
= Prylar du någon gång har behövt på hotellrummet, men som förstås då inte fanns till hands.

Åh, om man ändå fick vara med och inreda hotellrum. Tänk hur fulländade vistelser man då skulle ha på resorna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...