torsdag 8 juni 2017

Nödutgångar och biblar II

Camillas hotellskola fortsätter och vi tar oss nu an badrummet.

Badrummet är viktigt. Det ska vara välplanerat med rejält med avställningsytor för toalettväskor, krämburkar, tandborstar och annat. Jag blir galen på badrum som endast har ett tvättställ och hela innehållet i toalettväskan ska balansera på den smala lavoarkanten med risk för att ramla ner i toalettstolen, eller placeras på golvet.

Absolut underkänt!
En toalett så liten att man inte ryms att svänga sig, inga hyllor och avställningsytor.
Vill inte svartmåla några inrättningar, men försök undvika fjärde våningen på Quality Hotel Grand i Kristianstad om du kan...
Nja. Det här badrummet räddas till en del av den lilla hyllan uppe till vänster. Men inte riktigt. 
Ja.
Utmärkt!
Jag bryr mig inte så mycket om tvålen och schampot som hotellen erbjuder, utan har för det mesta med mig egna grejer. Det börjar förresten bli sällsynt med de små engångsförpackningarna. Därför är det skoj då man nån gång råkar bo på ett hotell med högklassiga produkter. Det kan till och med hända att en eller annan burk slinker med hem i väskan. 
Spaprodukter från New Zealand.

Doft av apelsin och cederträ. Rituals-produkter på Hotell Speer i Rapperswil.

Handdukarna spelar en viktig roll. Det finns inget värre än trådslitna handdukar som inte riktigt torkar torrt. Eller handdukar som luktar lite konstigt. Och stort pluspoäng till hotell som har annat än vita handdukar (det är inte många!).
Ja!
Gärna tjocka, lyxiga handdukar.
Varför inte lite pigga ränder som omväxling?
Westerby gård bjuder på tjocka handdukar. Som inte är vita.
Jag vill på det bestämdaste ta avstånd från badrum med badkar. Badkar kan vara farliga, det har jag tyckt förut. Vem har ens tid (eller lust) att bada badkar? Fast då jag bodde i rummet med det gula badkaret hade jag faktiskt gärna haft lite tid att ta ett riktigt lyxigt bubbelbad. Det får bli nästa gång...
Hotell Regatta i Hangö. Stjärnhimmel i taket...
Ja!
Ett stort nejtack till duschdraperier också för den delen. Dom känns lite ohygieniska och fastnar på kroppen. Duschväggar är det enda rätta.  
Nej!
Hårtorken ska naturligtvis vara en vanligt hårtork med tillräckligt god effekt. Inte en sådan enfaldig version där du ska hålla power-knappen intryckt medan du blåser på håret. Och varför är alla hårtorkar fästa i väggen? Det är väl ingen som på allvar tänker på att knycka med sig hårtorken hem?
Nej!
Slutligen en bild från Geberits "stamhotell" i Rapperswil i Schweiz. Där är badrummen givetvis utrustade med duschtoaletter. Vad annars.  
Toalettlyx.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med om allt annat utom badkaret, förutom om det är smutsigt och verkar ohygieniskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Badkar är helt okej. Men livsfarliga att kliva in och ut i.

      Radera