Översvämning

Ibland svämmar hjärtat över av moderskänslor. Som nu till exempel. (Så om du inte orkar med en stolt mors skryt om sina barn så kan du sluta läsa nu.) För just nu har dom flyt alltså. Ungarna. Och det känns som om min uppfostraruppgift nästan är klappad och klar.

Varje dag läser jag Ettans välskrivna artiklar i lokaltidningen och är glad över att han har hittat ett yrke som han kommer att trivas med och som passar honom utmärkt.
Tvåan som just har klarat studenten, har fått beröm av sin före detta arbetsgivare och har nu två jobb som väntar på honom. Nu håller vi bara tummarna för inträdesförhören också.
Trean har fått sitt mopokort och har ett sommarjobb som han har fixat själv. Och snart är det  konfirmationsdags för honom.

Visst grälar vi ibland så stopporna yr, och jag kan bli galen på deras ostädade rum, på deras nattugglande, deras datorspelande och att de lämnar disk överallt. Men just idag är jag rätt så stolt över dem alla. Så om jag just idag skulle dö så kan jag göra det lugnt, för dom är nog mer eller mindre flygfärdiga redan nu.

Dessutom svämmar hjärtat över av lycka över detta tvåhundrade blogginlägg också. Tänka sig. Det är inte bara ungarna som har flyt. Bloggen också!

1 kommentar:

  1. visst, allting stämmer. Det kunde ju inte ha blivit nåt annat av era barnungar! Och bloggen är ju så trevlig...

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...