Solsken och Karl Johan

Resor i arbetets tecken brukar för det mesta ske på okristliga tider så att klockan ringer 04.30 vid avresan och visar 01.30 då man kryper i säng efter hemkomst. Arbetet utförs ofta i fönsterlösa kontor i anonyma och dåligt luftkonditionerade byggnader i tråkiga industriområden långt utanför spännande stadscentra. Nätterna tillbringas i små, varma hotellrum med heltäckningsmattor och alltför mjuka madrasser och de ömma fötterna tvättas i obekväma duschar eller - ännu värre - badkar. Klart det är spännande och intressant att göra arbetsresor, men för det mesta beror det ju på resans mål och syfte, och på resesällskapet, inte så mycket omständigheterna. 

Detta gäller i högsta grad också måndagens snabbresa tur och retur till Oslo. Var det tidig start? Ja. Ligger kontoret långt utanför Oslos vackra centrum? Ja. Tillbringade vi dagen instängda i ett konferensrum utan fönster? Ja. Var jag hemma efter midnatt? Ja. 
Men hade jag ett par timmar över att åka in till centrum för att strosa längs Karl Johans gate och äta en tidig middag i solskenet på Aker Brygge? JA! Den lilla kvällsutfärden kan man kalla en mikrosemester. Nu hemma igen.  




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...