Recept att akta sig för

Jag är som vanligt snabb på de senaste trenderna och tänkte för någon vecka sedan ta till mig "overnight oats", alltså övernattenhavre, som ny trendig frukostvariant. Ja, du läste rätt. Övernattenhavre. Såååå enkelt och såååå gott och sååå hälsosamt. 
Det där med hälsosamt borde ju rimligen ha gjort mig misstänksam, men jag valde att fokusera på det där med "enkelt och gott" och rörde ihop en frukostskål innan jag gick till sängs.


Vid frukostbordet påmindes jag om gårdagskvällens misstänksamhet. Overnight oats smakar, ser ut som, och känns som blöta havregryn. Blöta havregryn pimpade med några bananskivor. Jag åt min skål med långa tänder. 
Vem i världen kan tycka detta är gott?!? Enkelt, visst. Hälsosamt, säkert. Men gott, nej! 

Tacka vet jag gammaldags havregrynsgröt, gärna med en matsked hallonsylt i. Aldrig mer kallt havreklafs, tack.

1 kommentar:

Omväxling är ansträngande

En hektisk men intressant vecka börjar närma sig sitt slut. Söndag i Zürich,  eller egentligen på ett hotell invid flygplatsen. Måndag på fi...